Recept:Grönkålspaj med tofu och valnötter
Variera grönkålssoppan på julbordet med en god grönkålspaj. Använd gärna en smaksätt tofuvariant, t. ex. Tofu Rosso.
Ingredienser
För 4 personer
- Deg
- 125 g8,772 mskmjölkfritt margarin
- 3,5 dl210 gramvetemjöl
23,333 msk
- 2 msk vatten
- Fyllning
- 1 rödlök
- 250 g tofu
- 400 g2 grönkålshuvudengrönkål
- 100 g vegansk naturell mjukost
- 0,5 dl havregrädde
- 1 dl40 gramvalnötter
- salt
- peppar
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och knåda ihop. Tryck ut den i en pajform (ca 24 cm i diameter) eller kavla ut den på bänken och lyft i den i formen om du vill ha en jämnare deg. Nagga degen med en gaffel och låt stå svalt i ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 200 °C i 10 minuter. Skala, skiva och fräs löken lite lätt. Lägg åt sidan i en skål. Dela tofun i mindre kuber och stek dem, salta och peppra. När de har fått lite fin yta så tillsätt den frysta grönkålen. Om du använder färsk så hacka den och koka den ett par minuter i lättsaltat vatten, låt rinna av. Rör ner mjukost och grädde i skålen med löken. Om spenatröran innehåller mycket vatten så häll av det innan du rör ner det i lök- och mjukostblandningen. Smaka av med salt och peppar. Häll i fyllningen i pajskalet, strö över valnötterna och grädda ca 30 minuter.
Tips: om du gillar vegansk hårdost så riv gärna ner sådan i fyllningen innan gräddningen.
Senast uppdaterad 2013-07-17 09:48